Billedredigering: Internettet er fyldt med gode værktøjer, som kan gøre arbejdsdagen nemmere for os ‘techsistenser’. PicMonkey er et af de værktøjer, som passer perfekt til eksempelvis en web-medarbejders arbejde med billedredigering af fotos til nettet – og så er det endda gratis!

Flere og flere af os er begyndt at arbejde mere fokuseret med billeder og fotos. Det kan eksempelvis være i vores professionelle arbejde eller i fritiden, når digitalkameraet skal med til begivenheder og på rejser. Det betyder også, at behovet er blevet større for at lave billedredigering, og ved første øjekast er udvalget af billedrederingsprogrammer uoverskueligt at gennemskue. Skal du bruge penge på et program? Skal du gå all-in og købe et af Adobes programmer – eksempelvis Photoshop? Svaret er nej!

PicMonkey

Hvis du fotograferer mest for sjov, så er det højst sandsynligt beskæring, ændring af størrelsen, det at lægge et filter på, retouche dine billederne du har brug for. Hvis det er tilfældet for dig, så er Adobes pakker overkill og rent ud sagt spild af dine hårdttjente penge. Jeg vil i stedet anbefale “PicMonkey”!

PicMonkey er et gratis, netbaseret billedredgeringsprogram, som kan det, mange af os, der arbejder med billeder og fotos har behov for.

Du kan komprimere billeder optimeret til websites og klargøre det ved at beskære, ændre opløsningen (dot per inch) og størrelsen på billedet.

Muligheder for billedredigering med PicMonkey

  • Mulighed for at tilføje tekster og dine egne fonts
  • Effekter og filtre (flere end Instagram har)
  • Rammer og kanter i forskellige udseender
  • Resize/ændre størrelsen på dine billede (både pixels og dpi)
  • Beskæring
  • Optimere og komprimere billeder, så dit websites besøgende ikke oplever en høj svartid

Klik her for at åbne PicMonkeys website.

Billedredigering med det gratis program PicMonkey - her er det et billede af et gokart-race, der får tilføjet focal zoom.

Billedredigering med det gratis program PicMonkey: Billedet af et gokart-race får tilføjet focal zoom.

Kender du andre gratis programmer, som gør din hverdag nemmere i fritiden eller på arbejdet, så del dem med mig herunder.