Ryd formateringen: Formateringskoder fra offline skriveprogrammer kan sende din hjemmesides svartider i vejret – men der er en gratis løsning til at rense teksten for formatering.

At sætte tekst ind i Content Management Systemer (CMS) fra offline programmer som Microsofts Office-pakke kan skabe problemer. Problemerne sker, når teksten blevet kopieret fra eksempelvis Word og direkte ind i CMS’et, for på den måde kan du risikere at få Office-pakkens formateringer og dermed også formateringskoderne med over i dit CMS.

Koderne kan både sløve og i værste tilfælde få sider til at gå i knæ, hvor de er sat ind. Derfor gælder det om at ryde Microsofts formateringskoder fra teksten, inden de kommer med over i CMS’et.

Ryd formatering på tekster med CleanText.org

Nogle CMS’er har en indbygget funktion til at rydde formateringer, imens det kan være besværligt i andre systemer – og her kommer det gratis, net-baseret værktøj, CleanText.org, ind i billedet.

Med CleanText.org kan du på få sekunder rydde formateringerne fra Word eller Outlook og i næste øjeblik sætte den kode-fri tekst ind i CMS’et, hvor du kan finpudse den færdig.

Sådan rydder du formateringen

  1. Marker og kopier teksten fra kilden (for eksempel Word).
  2. Sæt teksten ind i ‘input’-feltet på CleanText.org.
  3. Tryk på ‘Pretty it up!’.
  4. Kopier teksten fra ‘output’-feltet.
  5. Sæt teksten ind i dit CMS.
Formaret tekst i Word, som skal ind i dit CMS

Du har markeret teksten i Word og vil nu hurtigt ryde formateringen, inden du sætter teksten over i dit CMS.

Ryd og rens formateringen fra din tekst i Word med CleanText.org, inden du sætter teksten ind i dit CMS.

Ryd og rens formateringen fra din tekst i Word med CleanText.org, inden du sætter teksten ind i dit CMS.

Del dine værktøjer

Hvilke værktøjer bruger du i dit web-arbejde til at gøre arbejdsgangene hurtigere og nemmere? Det kan være alle dele af arbejdet; inspiration til indhold, SEO, teknik, en radiostation der sætter tempoet i vejret eller noget helt femte. Del det i en kommentar herunder.