Facebook er en del af mange menneskers hverdag. Det gælder ikke kun i Danmark, men i hele verden, og det kan hurtigt blive en tidsrøver og et problem, hvis man bliver afhængig af Facebook. Ofte skal man bare lige tjekke det seneste nye i newsfeedet fra venner og de FB-sider, man følger.

Men på et tidspunkt Facebook-kiggene en overspringshandling, som man gerne vil undgå. Her kommer Mac OS X app’en SelfControl ind i billedet!

App’en SelfControl blokerer Facebook

Med app’en SelfControl til din Apple-computer (eksempelvis en MacBook Pro, MacBook Air, iMac eller Mac Pro) kan du blokere for Facebook – og faktisk alle andre hjemmesider, du selv vælger ud.

App’en fungerer på den måde, at man tilføjer de hjemmesider, man gerne vil undgå at besøge inden for det næste tidsrum (‘blacklisting‘ i ‘x’ antal minutter eller timer), taster styresystemets administratorkodeord ind, og så kan du ikke besøge de specifikke hjemmesider i det tidsrum, du har valgt på forhånd.

SelfControl er gratis, men vær opmærksom på, at app’en er meget grundig. Det betyder, at når du først har blokeret eksempelvis facebook.com i eksempelvis 45 minutter med SelfControl, så er der ingen vej tilbage. Du kan nemlig ikke ophæve blokeringen og få et nyt quickfix af Facebook-opslag, før blokeringens tid er løbet ud.

Hele pointen er, at man ikke skal kunne lave overspringshandlingen med at besøge hjemmesiden, som spilder ens tid. Meget effektivt og brugbart (og hvis det går helt galt, og du bare må have dit ‘fix’, så kan du besøge hjemmesiden med din smartphone)!

Jeg bruger selv SelvControl ind i mellem og kan anbefale app’en. Mit setup er lige nu en MacBook Pro med den nyeste version af El Capitan, og app’en virker uden problemer.

Hent SelfControl gratis

Download app’en SelfControl gratis her fra udviklernes hjemmeside og bloker nemt udvalgte websites